2 000 регистрирани земеделски производители от Бургаска област са получили субсидии,

...
2 000 регистрирани земеделски производители от Бургаска област са получили субсидии,
Коментари Харесай

2 000 земеделски производители от Бургаско са укрили данъци от субсидии

2 000 регистрирани аграрни производители от Бургаска област са получили дотации, само че не са подали данъчни заявления и не са платили налози и осигуровки върху този приход. Други близо 4 000 земеделци от района са подали заявления, само че са показали по-малък приход от получения. Това оповестиха от териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в Бургас откакто са засекли информацията с данните от Държавен фонд " Земеделие “ за изплатените през предходната година дотации. Най-сериозни са отклоненията при декларирането в общините Айтос, Руен и  Сунгурларе, демонстрира анализът на данъчните.

В народен мащаб 50 000 регистрирани аграрни производители са получили дотации в общ размер 120 млн. лева през 2017 година, само че не са заявили тези свои приходи пред приходното ведомство.

 Най-голям брой несъответствия са открити в общините Кърджали, Хасково и Благоевград, прецизират от Национална агенция за приходите.

Национална организация за приходите стартира осведомителна акция към всички аграрни производители, които са позволили грешки в данъчните си документи. Според закона те имат право да подадат коригираща декларация за приходите до 1 октомври 2018 година Освен с писма по електронната поща, жителите ще бъдат известени и по телефона, допълват от приходната организация. Предстоят срещи с кметовете на общини, в които са открити най-вече пропуски, офисите на Национална агенция за приходите също имат подготвеност да дадат информация. Консултация по въпроса може да се получи и на телефона на Информационния център на Национална агенция за приходите 0700 18 700.

Заедно с уведомленията за корекции, земеделците ще получат и специфична листовка, която в детайли изяснява данъчните и осигурителните им задължения към бюджета (вж. прикачения документ).

Национална агенция за приходите обменя данни с доста институции и в следствие от това разполага с информация за приходи, които подлежат на облагане. В момента  приходната организация извършва стратегия за възстановяване данъчната дисциплина  на земеделските производители.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР